Principii, metode și mijloace ale activității informative în Federația Rusă și Israel

Legislaţiile privind securitatea naţională, activitatea de informaţii pentru securitate, ameninţările la adresa securităţii naţionale diferă foarte mult, ca formă şi conţinut, de la un stat la altul, şi de la un spaţiu la altul, ca şi între statelor cu vechi tradiţii democratice, noile state aflate în curs de stabilizare democratică, în curs de aliniere la standardele democrate şi statele din afara spaţiului euroatlantic.

Managementul Informațiilor – Curs postuniversitar acreditat la Universitatea Româno-Americană

postat în: Media 0

Managementul Informațiilor înseamnă, într-un viitor imprevizibil, un instrument cu care luăm decizii cu mare încredere în noi, comunicăm fără teama de a greși, chiar în domenii sensibile cum sunt cele ale informațiilor clasificate și de securitate.   Universitatea Româno-Americană organizează a doua serie a programului de studii postuniversitare de educație permanentă acreditat din domeniul de studii universitare “Management” și finalizat cu diplomă sub tutela Ministerului Educației din România care abordează competențele de gestionare a informațiilor într-o manieră integrată și preponderent … Citeşte mai mult

A apărut ultimul număr al jurnalului academic ”Intelligence Info, Volumul 3, Numărul 2, Iunie 2024”

postat în: Media 0

Revista Intelligence Info este o publicație trimestrială din domeniile intelligence, geopolitică și securitate, și domenii conexe de studiu și practică. ISSN 2821-8159 ISSN-L 2821-8159, DOI: 10.58679/II36130. Preț: 9,99 lei Intelligence Info (PDF, EPUB, MOBI pentru Kindle) https://www.intelligenceinfo.org/revista/revista-intelligence-info-volumul-3-numarul-2-iunie-2024/ Cuprins: EDITORIAL / EDITORIAL Nicolae SFETCU The Global Electronic Warfare Challenge in 2024: The Major Players Provocarea globală de război electronic în 2024: Principalii jucători INTELLIGENCE / INTELLIGENCE Nicolae SFETCU The relationship of electronic warfare to other combat capabilities Relația războiului electronic cu alte … Citeşte mai mult

Istoria conflictelor din Orientul Mijlociu

postat în: Media 0

Lansarea cărții Istoria conflictelor din Orientul Mijlociu a fost generată de nevoia de a cunoaște originile acestei zone istorice diversificate, plecând de la interesul nostru personal privind studiul conflictelor militare de-a lungul istoriei moderne și contemporane și a pasiunii noastre pentru lumea arabă, o lume dificil de înțeles de occidentali în mod deosebit.

Conferința ”Iluzii Digitale – Demascarea DeepFake-urilor şi Impactul asupra Manipulării Maselor”

postat în: Media 0

DeepFake, cu un grad ridicat de pericol pentru normala /buna funcționare a societății, a intrat încet, încet în viața noastră cotidiană, având aspectul unor chestiuni cotidiene /banale, neimportante, dar care în realitate influnentează de cele mai multe ori negativ societatea și viața de zi cu zi.

Provocarea globală de război electronic în 2024: Principalii jucători

Tensiunile geopolitice și conflictele regionale au intensificat cursa pentru supremația războiului electronic. Națiunile percep capacitățile EW ca multiplicatori de forță, oferind avantaje strategice în regiunile contestate și descurajând potențialii adversari. Dezvoltarea și implementarea tehnologiilor EW sunt strâns legate de obiective strategice mai largi, care reflectă obiectivele și preocupările geopolitice ale fiecărei entități.
Acest articol analizează dinamica competiției internaționale în războiul electronic avansat, examinând principalii jucători în această arenă geopolitică în evoluție.

1 2 3 4 30

Articolele fără specificarea altei licențe CC au licența CC BY-NC-ND.