Home » Blog » Media » GEOPOLITICA: Teorii. Areale. Falii. Confluențe

GEOPOLITICA: Teorii. Areale. Falii. Confluențe

postat în: Media 0

GEOPILITICA: Teorii. Areale. Falii. ConfluențeVă oferim spre o posibilă lectură și o voluntară reflecție, un curs sintetic despre geopolitică: „GEOPOLITICA: Teorii. Areale. Falii. Confluențe”, de Gheorghe Văduva.

Este vorba despre războiul geopolitic, care face parte din războiul endogen continuu al lumii contra lumii, despre politici, strategii, resurse acțiuni și dispozitive, la scară mondială.

Geopolitica este, deopotrivă, arta, știința și practica acțiunii politice, economice, cognitive și militare, în termeni de putere și influență, care anvelopează azi, într-o clepsidră de haos și de foc, tot pământul, mintea, rațiunea, sufletul și gândul.

esigur, toate acestea n-au căzut din cer, ci s-au construit, fractalic, din bătălia pentru supremație geostrategică, pentru dominanță absolută, îndeosebi pentru areale, piețe și resurse.

Sperăm că veți găsi, aici, chiar și în urma unei lecturi pe diagonală, teme pentru reflecție, meditație și cunoaștere.

Cartea poate fi lecturată și descărcată, gratuit, la adresa: https://gheorghevaduva.ro/Altevolume/geopolitica.pdf

Follow Nicolae Sfetcu:
Asociat şi manager MultiMedia SRL și editura MultiMedia Publishing. Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel naţional şi european Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD) Membru al Clubului Rotary București Atheneum Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi al Asociaţiei Române pentru Industrie Electronica şi Software Oltenia Iniţiator, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Telelucru şi Teleactivităţi Membru al Internet Society Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România Inginer fizician - Licenţiat în Științe, specialitatea Fizică nucleară. Master în Filosofie. Cercetător - Academia Română - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Divizia de Istoria Științei (DIS) ORCID: 0000-0002-0162-9973

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *