Home » Blog » Media » Managementul Informațiilor – Curs postuniversitar acreditat la Universitatea Româno-Americană

Managementul Informațiilor – Curs postuniversitar acreditat la Universitatea Româno-Americană

postat în: Media 0

Managementul Informațiilor înseamnă, într-un viitor imprevizibil, un instrument cu care luăm decizii cu mare încredere în noi, comunicăm fără teama de a greși, chiar în domenii sensibile cum sunt cele ale informațiilor clasificate și de securitate.

 

Universitatea Româno-Americană organizează a doua serie a programului de studii postuniversitare de educație permanentă acreditat din domeniul de studii universitare “Management” și finalizat cu diplomă sub tutela Ministerului Educației din România care abordează competențele de gestionare a informațiilor într-o manieră integrată și preponderent aplicativă!

 

Managementul Informațiilor - Curs postuniversitar acreditat la Universitatea Româno-Americană

 

Ai nevoie de competențe de managementul informațiilor pentru:

 • a aplica adecvat conceptele de bază ale securității informației
 • a poziționa măsurile de securitate în relație cu contextul actual de amenințări și atacuri la adresa informației
 • a defini elementele strategiei în domeniul securității informațiilor
 • a folosi instrumentele, metodele, tehnicile și sistemele managementului informațiilor
 • a gestiona cerințele de organizare și de resurse umane pentru securitatea informațiilor
 • a aplica măsurile de asigurare a securității informațiilor clasificate în vederea eliminării oricărui risc de compromitere

 

Fie că ești într-o poziție de lider, manager sau specialist într-un anumit domeniu, programul de studii postuniversitare “Managementul Informațiilor” poate contribui semnificativ la dezvoltarea ta profesională și la consolidarea capacităților tale de a aborda de o manieră profesionistă elementele manageriale specifice utilizării informațiilor sensibile.

 

La finalul programului, cursanții vor dobândi competențe certificate în domeniul managementului informațiilor, diploma fiind emisă sub tutela Ministerului Educației și având recunoaștere națională (se acordă 4 credite conform Sistemului European de Transfer și Acumulare a Creditelor ECTS).

 

Formatorii MI

Vei învăța sub îndrumarea unei echipe de profesioniști specializați în domeniul managementului informațiilor de securitate, cu o bogată expertiză și experiență în livrare de training:

 

Prof.univ.dr. Neculae Năbârjoiu

Profesor universitar, doctor în științe militare, are un parcurs profesional de peste 35 de ani în care a fost comandant al unor structuri de nivel tactic (1968-1986), tactic-operativ (1986-1998), șef de secție, serviciu, direcție în Statul Major 

General, avansat general de brigadă și promovat consilier pe probleme de apărare în Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială (2001-2003) și consilier-șef de serviciu educație de securitate la Guvernul României, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (2003-2009).

Pasionat de oameni și interesat de noutate, începând cu anul 2012 și până în prezent activează ca mediator și arbitru, având în palmares peste 220 de dosare soluționate.

 

Lect.univ.dr. Tiberiu Tănase

Este membru titular al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române, secretar științific al Diviziei de Istoria Științei din cadrul CRIFST, redactor-șef adjunct al revistei “Studii și Comunicări” din Academia Română, director al publicației 

de intelligence – “Intelligence Info“ și redactor adjunct al revistelor “Cunoașterea Științifică” și “IT & C”.

Autor al unor cărți de specialitate de intelligence, securitate și geopolitică aplicată, desfășoară o bogată activitate publicistică în aceste domenii, dublată de activitatea de cadru didactic universitar și de formator pentru cursuri de specialitate.

 

Vei învăța să utilizezi conceptele, metodele, tehnicile şi instrumentele de management al informațiilor:

 • securitatea informațiilor în organizații
 • abordări privind securitatea afacerii în zona publică și/sau guvernamentală și în zona privată
 • legislația în domeniul informațiilor clasificate naționale, NATO și UE
 • managementul informațiilor clasificate
 • domeniile securității informațiilor clasificate
 • securitatea informațiilor vehiculate în format electronic (INFOSEC)
 • strategia în domeniul securității informațiilor
 • organizarea securității informațiilor
 • managementul riscurilor
 • cultura de securitate
 • securitatea cibernetică
 • perspective ale managementului informațiilor, aliniament de timp: 2030/2050
 • educația de securitate

 

Programul de studii postuniversitare se va desfășura în perioada 20 iunie – 23 iulie 2024, înscrierile fiind posibile până la data de 18 iunie 2024.

Pentru detalii complete (condiții de eligibilitate, taxă de școlarizare, cum se face înscrierea etc.), vă rugăm să accesați site-ul dedicat – click aici

Follow Nicolae Sfetcu:
Asociat şi manager MultiMedia SRL și editura MultiMedia Publishing. Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel naţional şi european Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD) Membru al Clubului Rotary București Atheneum Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi al Asociaţiei Române pentru Industrie Electronica şi Software Oltenia Iniţiator, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Telelucru şi Teleactivităţi Membru al Internet Society Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România Inginer fizician - Licenţiat în Științe, specialitatea Fizică nucleară. Master în Filosofie. Cercetător - Academia Română - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Divizia de Istoria Științei (DIS) ORCID: 0000-0002-0162-9973

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *