Home » Blog » Media » Programul de formare ”Managementul Informațiilor de Securitate”

Programul de formare ”Managementul Informațiilor de Securitate”

postat în: Media, Open Access 0

Prezentare sintetică a programului de formare Seria a 9-a: 02.09-15.10.2022

MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE (MIS)

Formatori: prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu și lect. univ. dr. Tiberiu Tănase

Programul de formare ”Managementul Informațiilor de Securitate”

Programul de formare MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE este oferit de Universitatea Româno-Americană tuturor celor interesați să se perfecționeze în domeniul securității informațiilor. Spre informare, de la inițierea programului, 06 noiembrie 2020, am avut bucuria să lucrăm împreună, pe parcursul a 8 serii, cu un număr de 92 de cursanți preponderent din București, dar și din Constanța, Iași, Arad, Tg. Neamț, Ploiești, Târgoviște etc., chiar și din Atena, Londra și Bruxelles (de aici, doar online).

Absolvenții au realizat un frumos tablou al bunei comunicări într-un domeniu de mare interes în formarea profesională de elită, MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE.

DE CE SĂ ALEGI CURSUL MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE ?

Programul dedicat studiului informațiilor de securitate are ca scop constituirea, la nivel superior de exprimare, a unui corp comun de cunoaştere în domeniul informațiilor clasificate și al intelligence-ului – componente esenţiale ale procesului de management strategic derulat în cadrul instituţiilor publice și private din România.

După absolvirea acestui program, participanții la curs vor dobândi următoarele competențe:

– Managementul informațiilor clasificate: securitatea personalului, securitatea fizică și a documentelor, securitatea industrială și INFOSEC;

– Modul de acces la informații naționale, NATO și UE: standarde și criterii de incompatibilitate;

– Evaluarea mediului de securitate și construirea unei strategii de combatere a atacurilor la adresa securității unui obiectiv care deține informații clasificate;

– Utilizarea informațiilor de securitate, rezolvarea incidentelor de securitate și protecția datelor cu caracter personal;

– Educația și cultura de securitate, rolul autorității naționale de securitate și al autorităților desemnate de securitate în analiza de intelligence;

– Securitatea informațiilor în misiuni externe.

Programul include studii de caz, analize comparative, teste și jocuri de rol (50% activități practice) privind soluții manageriale eficiente în procesul decizional al unei organizații.

La finalul cursului, absolvenții vor primi certificat de absolvire eliberat de Universitatea Româno-Americană, cu evidențierea competențelor adăugate.

Durata programului: 42 de ore

Sesiunile de instruire, în număr de 14: vinerea, de la ora17.00 la 20.00 și sâmbăta de la 09.00 la 12.00.

Prima și ultima sesiune se vor derula față-în-față la Sala 223 din URA iar celelalte online.

Taxa de școlarizare: 1700 lei, se achită integral la înscriere sau în 2 rate egale de 850 lei, prima la înscriere, până la data de 02.09.2022 ora 12.00 și ultima – cel târziu până la data de 23.09.2022

Coordonate plată: Universitatea Româno-Americană, CF: 9081408, IBAN: RO06BRDE410SV93117754100

ADMITERE: Până la 02.09.2022 ora 12.00, studiu dosar și comunicare directă cu profesorii coordonatori: 0723339981 (dr. Năbârjoiu), 0721241136 (dr.Tănase) pentru cele 10, max. 14 locuri.

Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți Formularul de înscriere completat la dfc@rau.ro, însoțit de un CV, o copie după CI și de o copie după diploma de licență/adeverință de student în an terminal.

Follow Tiberiu Tănase:
Email: tanasetiberiu2@gmail.com. Secretar al DIS/CRIFST, al Academiei Romane membru  al Diviziei de Istoria Științei din cadrul Comitetului  Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii – CRIFST  al Academiei Române,  redactor la revista Studii și Comunicări,, lector univ Universitatea Romano – Americana ,  membru al Societății de Stiinte Istorice din Romania., presedinte CSIS-GA. Membru al colegiului de redacţie al revistei Vitralii – Lumini și Umbre a ACMMRSRI, colaborator al unor institute de studii şi cercetări de securitate, apărare şi  istorie: Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, Arhivele Naţionale, Arhivele Militare Române. Lector univ  asociat Universitatea Romano – Americana. Autor și coautor al unor lucrări din domeniul securității și intelligence-ului, a peste  200  de studii şi articole de securitate şi intelligence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *