Home » Blog » Media » Universitatea Româno-Americană: Cursul MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE (MIS)

Universitatea Româno-Americană: Cursul MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE (MIS)

postat în: Media 0

Universitatea Româno-Americană

Formatori: prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu și lect. univ. dr. Tiberiu Tănase

Programul de formare MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE este oferit de Universitatea Româno-Americană tuturor celor interesați să se perfecționeze în domeniul informațiilor.

Spre informare, de la inițierea programului, 06 noiembrie 2020, am avut bucuria să lucrăm împreună, pe parcursul a 13 serii, cu un număr de peste 150 de cursanți preponderent din București, dar și din Constanța, Sibiu, Satu-Mare, Iași, Arad, Cluj, Tg. Neamț, Bistrița, Ploiești, Târgoviște, Bran etc., chiar și din Atena, Londra, Paris, Haga și Bruxelles (de aici, doar online).

Absolvenții au realizat un frumos tablou al bunei comunicări într-un domeniu de mare interes în formarea profesională de elită, MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE.

DE CE SĂ ALEGI CURSUL MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE ?

Programul dedicat studiului informațiilor de securitate are ca scop constituirea, la nivel superior de exprimare, a unui corp comun de cunoaştere în domeniul informațiilor clasificate și al intelligence-ului – componente esenţiale ale procesului de management strategic derulat în cadrul instituţiilor publice și private din România.

După absolvirea acestui program, participanții la curs vor dobândi următoarele competențe:

– Managementul informațiilor clasificate: securitatea personalului, securitatea fizică și a documentelor, securitatea industrială și INFOSEC;
– Modul de acces la informații naționale, NATO și UE: standarde și criterii de incompatibilitate;
– Evaluarea mediului de securitate și construirea unei strategii de combatere a atacurilor la adresa securității unui obiectiv care deține informații clasificate;
– Utilizarea informațiilor de securitate, rezolvarea incidentelor de securitate și protecția datelor cu caracter personal;
– Educația și cultura de securitate, rolul autorității naționale de securitate și al autorităților desemnate de securitate în analiza de intelligence;
– Securitatea informațiilor în misiuni externe.

Programul include studii de caz, analize comparative, teste și jocuri de rol (50% activități practice) privind soluții manageriale eficiente în procesul decizional al unei organizații.

La finalul cursului, absolvenții vor primi Certificat de absolvire eliberat de Universitatea Româno-Americană, cu evidențierea competențelor adăugate.

Durata programului: 42 de ore

Sesiunile de instruire, în număr de 14: joi și vineri, de la 17.00 la 20.00 și sâmbăta, 09.00 la 12.00.

Prima și ultima sesiune se vor derula față-în-față la Sala 223 din URA iar celelalte online.

Taxa de școlarizare: 1700 lei, se achită integral la înscriere sau în 2 rate egale de 850 lei, prima la înscriere, până la data de 15.11.2023 ora 12.00 și ultima – cel târziu până la data de 30.11.2023.

Coordonate plată: Universitatea Româno-Americană, CF: 9081408, IBAN: RO06BRDE410SV93117754100

ADMITERE: Până la 15.11.2023 ora 12.00, studiu dosar și comunicare directă cu profesorii coordonatori: 0723339981 (dr. Năbârjoiu), 0721241136 (dr. Tănase) pentru cele 10, max. 14 locuri.

Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți Formularul de înscriere completat la dfc@rau.ro, însoțit de un CV, o copie după CI și de o copie după diploma de licență/adeverință de student în an terminal.

Follow Nicolae Sfetcu:
Asociat şi manager MultiMedia SRL și editura MultiMedia Publishing. Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel naţional şi european Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD) Membru al Clubului Rotary București Atheneum Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi al Asociaţiei Române pentru Industrie Electronica şi Software Oltenia Iniţiator, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Telelucru şi Teleactivităţi Membru al Internet Society Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România Inginer fizician - Licenţiat în Științe, specialitatea Fizică nucleară. Master în Filosofie. Cercetător - Academia Română - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Divizia de Istoria Științei (DIS) ORCID: 0000-0002-0162-9973

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *