Home » Blog » Media » Curs: Managementul informațiilor de securitate (MIS)

Curs: Managementul informațiilor de securitate (MIS)

postat în: Media, Open Access 0

Prezentare sintetică a programului de formare Seria a 11-a: 27.01-11.03.2023

 

MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE (MIS)

Formatori: prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu și lect. univ. dr. Tiberiu Tănase

Programul de formare MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE este oferit de Universitatea Româno-Americană tuturor celor interesați să se perfecționeze în domeniul informațiilor.

Spre informare, de la inițierea programului, 06 noiembrie 2020, am avut bucuria să lucrăm împreună, pe parcursul a 10 serii, cu un număr de 115 de cursanți preponderent din București, dar și din Constanța, Sibiu, Satu-Mare, Iași, Arad, Tg. Neamț, Ploiești, Târgoviște etc., chiar și din Atena, Londra și Bruxelles (de aici, doar online).

Absolvenții au realizat un frumos tablou al bunei comunicări într-un domeniu de mare interes în formarea profesională de elită, MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE.

DE CE SĂ ALEGI CURSUL MANAGEMENTUL INFORMAȚIILOR DE SECURITATE ?

Programul dedicat studiului informațiilor de securitate are ca scop constituirea, la nivel superior de exprimare, a unui corp comun de cunoaştere în domeniul informațiilor clasificate și al intelligence-ului – componente esenţiale ale procesului de management strategic derulat în cadrul instituţiilor publice și private din România.

După absolvirea acestui program, participanții la curs vor dobândi următoarele competențe:  

Managementul informațiilor clasificate: securitatea personalului, securitatea fizică și a documentelor, securitatea industrială și INFOSEC;

     – Modul de acces la informații naționale, NATO și UE: standarde și criterii de incompatibilitate;

     – Evaluarea mediului de securitate și construirea unei strategii de combatere a atacurilor la adresa securității unui obiectiv care deține informații clasificate;

     – Utilizarea informațiilor de securitate, rezolvarea incidentelor de securitate și protecția datelor cu caracter personal;

     – Educația și cultura de securitate, rolul autorității naționale de securitate și al autorităților desemnate de securitate în analiza de intelligence;

     – Securitatea informațiilor în misiuni externe.

Programul include studii de caz, analize comparative, teste și jocuri de rol (50% activități practice) privind soluții manageriale eficiente în procesul decizional al unei organizații.

La finalul cursului, absolvenții vor primi Certificat de absolvire eliberat de Universitatea Româno-Americană, cu evidențierea competențelor adăugate.

Durata programului: 42 de ore

Sesiunile de instruire, în număr de 14: vinerea, de la ora17.00 la 20.00 și sâmbăta de la 09.00 la 12.00.

Prima și ultima sesiune se vor derula față-în-față la Sala 223 din URA iar celelalte online.

Taxa de școlarizare: 1700 lei,  se achită integral la înscriere sau în 2 rate egale de 850 lei, prima la înscriere, până la data de 25.01.2023 ora 12.00 și ultima – cel târziu până la data de 20.02.2023

Coordonate plată: Universitatea Româno-Americană, CF: 9081408, IBAN: RO06BRDE410SV93117754100

ADMITERE: Până la 25.01.2023 ora 12.00, studiu dosar și comunicare directă cu profesorii coordonatori: 0723339981 (dr. Năbârjoiu), 0721241136 (dr. Tănase) pentru cele 10, max. 14 locuri.

 

Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți Formularul de înscriere completat la dfc@rau.ro, însoțit de un CV, o copie după CI și de o copie după diploma de licență/adeverință de student în an terminal.

Follow Tiberiu Tănase:
Email: tanasetiberiu2@gmail.com. Secretar al DIS/CRIFST, al Academiei Romane membru  al Diviziei de Istoria Științei din cadrul Comitetului  Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii – CRIFST  al Academiei Române,  redactor la revista Studii și Comunicări,, lector univ Universitatea Romano – Americana ,  membru al Societății de Stiinte Istorice din Romania., presedinte CSIS-GA. Membru al colegiului de redacţie al revistei Vitralii – Lumini și Umbre a ACMMRSRI, colaborator al unor institute de studii şi cercetări de securitate, apărare şi  istorie: Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, Arhivele Naţionale, Arhivele Militare Române. Lector univ  asociat Universitatea Romano – Americana. Autor și coautor al unor lucrări din domeniul securității și intelligence-ului, a peste  200  de studii şi articole de securitate şi intelligence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *